termelői méhkenyér


a méhkenyér az összes méhészeti termék közül a legértékesebb.. koncentráltan tartalmazza az emberi táplálkozáshoz nélkülözhetetlen vitaminokat, nyomelemeket, enzimeket, ásványi anyagokat, és aminosavakat.. a méhek a begyűjtött nyers virágport a lépek sejtjeibe tömködik, és tejsavas erjesztéssel feltárják a virágpor sejtfala által elzárt (emiatt az ember számára jórészt hasznosíthatatlan) értékes tápanyagokat.. ahogyan a neve is mutatja, koruktól függően, életük túlnyomó részében a méheknek ez az élelme.. íze nagymértékben függ a begyűjtött virágpor fajtájától, vagyis mely virágról származik.. légies, édeskés, üde jellegű, ugyanakkor picit fanyarkás, és esszenciális mivoltát töménységében érzékelhetjük.. állaga krémes..

összetevői:
a méhkenyér főleg a B vitamincsoporthoz tartozó B1, B2, B6 vitamint, valamint nikotinsavamidot, pantoténsavat, C, A provitamint, folsavat, E, H, K és P vitamint tartalmaz.. enzimjei közül a foszfatáz, amiláz és invertáz enzimeket kell megemlíteni.. rendkívül gazdag ásványi anyagokban és nyomelemekben (Ca, Cn, Co, Cr, K, Mg, Ni, Fe, P, Se, Si, Zn).. a méhkenyér közel fele emészthető fehérje, s a 22 aminosav közül 20 megtalálható benne..

jótékony hatásai a teljesség igénye nélkül:
kiemelendő az erjedés során megemelkedő K-vitamin tartalom, ezért ajánlható leromlott fizikai állapotban lévők felerősítésére..
rendszeres fogyasztása megszünteti a fáradtságot, az emésztési zavarokat..
kiváló ellenszere a prosztatabetegségeknek..
alkalmazható bőrbetegségeknél és érfal-gyengeségeknél..
erősíti az immunrendszert, az idegrendszert, segíti a vérképzést..

..ezenkívül csordultig teli van napfénnyel, s ápolja a testet, lelket egyaránt 💙

méhkenyér, a szuperélelmiszer 💙


Comments are closed