propoliszos hidrofil krém


mindennapi védelem, illatos regenerálás és sebgyógyítás a bőrnek..


jól kenhető és mélyen felszívódó propoliszos krém, ami regenerálja és megvédi a bőr egészségét a környezeti kihívásokkal szemben és begyógyítja a bőr felületi sérüléseit 😊
enyhe, de érezhető propolisz tartalommal, ezért mindennap használhatjuk, akár arcra, kézre vagy teljes bőrfelületünket is ápolhatjuk vele 😊
a megfelelő hatásért elegendő vékonyan bekenni a bőrünket 😊

ez a krém azért született, mert a Hunyadi téri piacon egy törzsvásárlónk kifejezetten ebbe a hidrofil krémbe kevert propoliszos krémet szeretett volna és gondoltam más is ismerheti és szeretheti ezt a Naturlandos terméket, így felvettem a fény.krém kínálatba 😊

titka a propolisz sűrítmény tartalma, amit a Naturland hidrofil krémébe kevertem bele..

a propolisz tinktúrából készült propolisz sűrítmény nagy előnye, hogy csak annyi alkoholt hagyunk benne, amennyitől kenhető, keverhető állagú marad.. a felesleget visszadesztilláltuk belőle, így az eredmény egy rendkívül sűrű propolisz esszencia.. 😊
ezért nincsen felesleges alkohol a krémben, ami szárítaná a bőrünket 😉


összetétele:

  • hidrofil krém (Naturland: Unguentum Hydrophilicum Nonionicum Mosdókenőcs)
  • propolisz sűrítmény (saját termelői)
  • végtelen szeretet és gondoskodás 💙

az üvegcsébe 30 ml krémet teszek, a tartalmára a saját tervezésű és készítésű címke vigyáz 💙


ára: 1500 ft

propoliszos hidrofil krém 💙

🌸 propolisz főbb hatásai:
használata kifejezetten ajánlott mindenféle sebnél, mert bőrképző hatása segíti a szövetek sebhely mentes gyógyulását..
antibakteriális, vírusellenes, fertőtlenítő, gyulladásgátló, bőrképző, fájdalomcsillapító..
kevés a tudományosan bizonyított eredmény, viszont a népi gyógyítás igen jó eredményeket mutat fel.. csak felsorolásszerűen: reumatikus panaszok, légzőrendszeri panaszok, asztma elleni kezelés száj-sprajjel, bőr regeneráció, gombás fertőzések, excéma, sebgyógyulás, különösen égések, influenza, nátha, bizonyos daganatféleségek kezelése, baktériumos fertőzések, emésztőrendszer, máj védelme, erősítése,műtéteknél a sebek gyógyulásának elősegítése, a vágáshelyek eltüntetése, immunrendszer erősítése..

a propolisz, mint antibiotikum előnye, hogy a gyári, szintetizált készítményekhez képest, gyakorlatilag semmilyen mellékhatása nincs.. egy lényeges van: sok ember túlérzékeny, allergiás a propoliszra.. sajnos ezek az emberek nem alkalmazhatják, ámbár kis adag propolisz rendszeres szedése az allergiát is eredményesen csökkenti..

propolisz kenőcs alkalmazása:
égési seb, arcseb, szőrtüszőgyulladás, fagyás, aranyér, prosztata-gyulladás, ekcéma, bőr- és körömgombásodás, reumatikus fájdalmak, arthiritisek, ínfeszülés, ínhüvelygyulladás, izomgyulladás, lumbágó, ideges alapú bőrgyulladás, bőrszarusodás, sömör, lokális fekély, visszérgyulladás, és egyéb bőrbetegségek, nyálkahártya bántalmak esetén ajánlott..

propolisz összetevői:
a propolisz összetétele igen gazdag, 150-nél több alkotóelemet sikerült idáig azonosítani, de minden újabb elemzés újabb és újabb alkotókat eredményez.. az összetétel attól függ, hogy milyen növényekről gyűjtötték a méhik.. legnagyobb résztben, kb. 50% különféle flavonoidok, fenolsavak és ezek észtereiből áll..
legfontosabb és legtömegesebb alkotórészei a flavonoidok..
(flavonok, flavonolok, flavononok, flavonol, flavonglükozid)
a propolisz illóólajai jelentőségében csaknem azonos a flavonoidokkal..
(fenil-viniléter, benzil-alkohol, guajakol-vinil-éter, benzil-benzoát, ß-eudezmol, ciklo-hexil-benzoát)
kisebb mennyiségben előforduló, de hasonlóan fontos egyéb hatóanyagai:
kalkonok, dihidrokalkonok, katehinek, vitaminok, aminosavak, enzimek, cserzőanyagok, festékek, ásványi elemek (K, Na, Mg, Al, P, Si, Va, Co, S, Ni, Zn)
a méhik a propoliszhoz különböző mennyiségű viaszt kevernek, így az a kaptárból kinyerve jelentős mennyiségben méhviaszt tartalmaz, ám az nem tartozik hatóanyagai közé..

Comments are closed