virágpor macerátum készült

új, tápláló összetevő született, hogy a fény.krém készítmények hatását és jellegét még színesebbé tegye..
egy nagyon régi és egyszerű, de annál hatásosabb eljárás, a különböző gyógynövények macerálását alkalmaztam, ami azért különleges, mert a kiválasztott gyógynövény(ek) hatóanyagaihoz a növény fizikai felhasználása nélkül lehet hozzáférni valamilyen olajba beleáztatott, oldott formában..

természetesen a virág esszenciális és minden tápanyagban gazdag gyógyhatású virágporát szerettem volna oldott állapotban megkapni, ezért hidegen sajtolt étkezési édesmandula olajban nyers virágport áztattam 9 hónapig, pár naponta felrázva, egy ablakpárkány fényes melegében..
így született a képen látható, külsőleg és belsőleg egyaránt alkalmazható, sötétvörös színű virágpor macerátum, pipacs és magyar szegfű virágporait kiáztatva 🙂 (a szakirodalom szerint a méhik ha tehetik, a pipacs virágporát előnyben részesítik más virágok poraival szemben, ezért ezt választottam)

már készítettem is belőle virágporos szépség lotion-t, ami a száraz bőrt táplálja és megszépíti valamint készülőben van virágporos ajakápoló és propoliszos virágpor macerátum roll-on (golyós) üveges kiszereléssel a bőrfelület helyi gyógykezelésére.. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.