virágpor macerátum készült

új, tápláló összetevő született, hogy a fény.krém készítmények hatását és jellegét még színesebbé tegye..
egy nagyon régi és egyszerű, de annál hatásosabb eljárás, a különböző gyógynövények macerálását alkalmaztam, ami azért különleges, mert a kiválasztott gyógynövény(ek) hatóanyagaihoz a növény fizikai felhasználása nélkül lehet hozzáférni valamilyen olajba beleáztatott, oldott formában..

természetesen a virág esszenciális és minden tápanyagban gazdag gyógyhatású virágporát szerettem volna oldott állapotban megkapni, ezért hidegen sajtolt étkezési édesmandula olajban nyers virágport áztattam 16 hétig, pár naponta felrázva, egy ablakpárkány fényes melegében..
így született a képen látható, külsőleg és belsőleg egyaránt alkalmazható, sötétvörös színű virágpor macerátum, pipacs és magyar szegfű virágporait kiáztatva 🙂 (a szakirodalom szerint a méhik ha tehetik, a pipacs virágporát előnyben részesítik más virágok poraival szemben, ezért ezt választottam)

már készítettem is belőle virágporos szépség lotion-t, ami a száraz bőrt táplálja és megszépíti valamint készülőben van virágporos ajakápoló és virágpor és körömvirág esszencia roll-on (golyós) üveges kiszereléssel a bőrfelület helyi gyógykezelésére.. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.