virágpor macerátum készült

új, tápláló összetevő született, hogy a fény.krém készítmények hatását és jellegét még színesebbé tegye..
egy nagyon régi és egyszerű, de annál hatásosabb eljárás, a különböző gyógynövények macerálását alkalmaztam, ami azért különleges, mert a kiválasztott gyógynövény(ek) hatóanyagaihoz a növény fizikai felhasználása nélkül lehet hozzáférni valamilyen olajba beleáztatott, oldott formában..

természetesen a virág esszenciális és minden tápanyagban gazdag gyógyhatású virágporát szerettem volna oldott állapotban megkapni, ezért hidegen sajtolt étkezési édesmandula olajban nyers virágport áztattam 16 hétig, naponta felrázva, egy ablakpárkány fényes melegében..
így született a képen látható, külsőleg és belsőleg egyaránt alkalmazható, sötétvörös színű virágpor macerátum, pipacs és magyar szegfű virágporait kiáztatva 🙂 (a szakirodalom szerint a méhik ha tehetik, a pipacs virágporát előnyben részesítik más virágok poraival szemben, ezért ezt választottam)

már készítettem is belőle virágporos szépség lotion-t, ami a száraz bőrt táplálja és megszépíti, valamint virágporos ajakápolót és virágpor és körömvirág esszencia roll-ont (golyós) üveges kiszereléssel a bőrfelület helyi gyógykezelésére.. 🙂

frissítve 2019. 08. 01.: ÚJDONSÁG! mostantól az extra szűz GÖCSEJI olajokat használom alapanyagnak! 🤩

virágpor macerátum 😍

🌸 virágporról tudni érdemes:
a virágpor főbb jellemzői a gazdag tápanyagtartalmából fakadnak (aminosavak, vitaminok, enzimek, ásványi anyagok stb.) összetevői komplexitásának köszönhetően a virágport hosszú ideig gyógyszerként, élettevékenységet serkentőként, illetve növekedésserkentőként használták..
bőrápolás szempontjából antibiotikus, baktériumölő, sejtképző, anabolikus, gyulladásgátló, antitoxikus, valamint bőséges tápanyag tartalma a bőrön keresztül is felszívódik a megfelelő helyre..
allergia szempontjából:
amit a méhecske begyűjt virágpor az tapadós, nagyobb szemcséjű, más jellegű, nem okoz allergiát mint a szél által hordott, belélegzett virágporok..

Comments are closed