már gyermekkoromban is érdekelt a gyertyakészítés, a mécsesek meghitt világa 🙂 tettem is néhány kísérletet, öntöttem gyertyát ebbe-abba, boltban kapható ilyen-olyan alapanyagból.. nadekérem.. a tiszta méhviasz, az tiszta méhviasz és pont 🐝 semmihez nem hasonlítható jellegzetesen finom illata és állaga igazán gyönyörű tömbgyertya formába öntve 💙 egy darabka természet az otthonunkba 😊
szeretem az egyszerű, természetes dolgokat, így a tömbgyertya formákat is eszerint válogattam össze, mondhatni natúr geometria 😍 jeligére😅
az első öntéssel kiderült hogy a méhviasz kb 62-65°C-os olvadáspontja nem egyszerűen működik, így elég sokat kísérleteztem, mire kitapasztaltam, melyik öntőedényből mikor és hogyan öntsem, hogy az eredmény egyenletes és barlang mentes dermedés legyen 😊
a végén, amikor kihűlt, kiveszem a formából, majd a talpát kiegyenesítem, nehogy billegjen és a kanóc végét visszavágom és beviaszozom, hogy könnyebben lehessen meggyújtani.. 😉
valamint a kanóc függvényében is fontos tényező a magasabb olvadáspont, mert a szabvány kanóc nem bírta megolvasztani a méhviaszt és csak éppen hogy pislákolt, vagy belefulladt az olvadékba, mert hamarabb elégett a pamut..
miután megtaláltam az ideális, kerek formájú natúr pamutkanócot, ami fehérítetlen és a méhviasz tulajdonságainak megfelelő kapilláris erővel bír, azóta gyertyáink hosszan, egyenletesen és gyönyörűen égnek 🔥😍
..gyertyáink azért születnek mert szépek és szeretek bíbelődni velük 😍
természetesen a gyertyák készítése során a méhviaszunkba semmilyen adalékanyagot nem teszek és a felületüket sem kezelem semmiféle fényezőszerrel, valamint kanócnak tiszta pamutkanócot választottam.. igazi kézműves tömbgyertyák 💙
ha a teamécses készítése is érdekel, arról itt olvashatsz, a méhviaszról pedig itt olvashatsz bővebben..
a méhviasz tömbgyertyáink kínálatát és árait itt láthatod..