méhkenyér készítése

legújabb kedvenc fény.csemegém, a méhkenyér 💙 igazán nekem való, aprólékos, bíbelődős folyamattal lehet elkészíteni 🙂 lényegében lemásolom a méhek munkáját, valamint biztosítom a kaptár belsejének megfelelő hőmérsékletet..

ez a méhkenyér a lépből 🙂

jól látható, ahogyan a lábukon behordott eltérő színű virágpor csomócskákat a lép sejtjeibe beledöngölték 🙂 a szakirodalom szerint 1 kg méhkenyér kiszedéséhez 8 óra szükséges.. nekem a 30 dkg is 2-3 órába telt, mire minden viasz és bábing darabkától megtisztítottam 🙂 másik hátránya, hogy a lép is rongálódik közben..

bábinges lépdarabka értékes tartalmával 💙
..mert a természet gondosan őrzi kincsét és alaposan ki kell bontani, ha kapni szeretnénk belőle..

az egész lép “marcangolás” lényege, hogy ki tudjam keverni a tejsav baktérium oltótenyészetet, aminek a segítségével elkészül a méhkenyér..

ahány virág, annyi féle színű, ízű virágpor 🙂 első alkalommal hatféle virágporból készült, amit a szezon folyamán virágzásonként külön csomagoltunk, és fagyasztva tároltunk így érezhető és élvezhető a különböző virágok friss karaktere, aromája 🙂
a képen pipacs-magyar szegfű, napraforgó, repce, pipacsos-réti virágok, hársas-napraforgó, valamint gyümölcsfák-kora tavaszi virágok porai láthatóak.. azóta készült szolidágóból is 🙂

iniri.miniri gravírozott üvegcsék 💙

miután üvegekbe döngöltem az oltótenyészettel együtt, s a tetejére egy méz záróréteget öntöttem, mint a méhek, a megfelelő hőmérsékleten hagytam hetekig, hogy a tejsav baktérium kifejtse jótékony hatását, majd szépen kiszerelem 50 grammonként pici üvegekbe 🙂
a méhkenyér jótékony hatásairól itt olvashattok bővebben 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.